Wat is linoleum ?

Linoleum onderhoud, een bijna onverslijtbare vloerbedekking die met goed onderhoud ongeveer 30 jaar mee kan. Het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals kurk, houtmeel, jute, lijnolie, kalksteen en pigment.

Linoleum en marmoleum zijn gemaakt van dezelfde grondstoffen. Linoleum heeft één kleur en marmoleum is gemarmerd met verschillende kleuren.

Wat je niet moet gebruiken op een linoleum of marmoleum vloer.

het reinigen van een marmoleum vloer
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Geen schuurmiddelen of schuursponzen. Geen schoonmaak azijn of baking soda. Geen ontvettende schoonmaak middelen, amoniak, groene of bruine zeep ( teveel strepen ).

Het beste en het gemakkelijkste wat je als particulier kunt gebruiken is een synthetisch neutraal afwasmiddel of allesreiniger. Het liefst streeploos, met een PH van 7 of 8. Meestal is dat bij deze producten wel het geval, te koop in iedere supermarkt.

Het polymeren, het in de was zetten van een particuliere vloer, is voor het onderhoud niet nodig. Het linoleum en marmoleum van Forbo Krommenie is vanaf de fabriek voorzien van een Proshield beschermlaag. Deze laag is voldoende van particulier gebruik.

linoleum met ronde stippen
vloer-in-de-was-zetten

Op de zakelijke markt is het schoonmaken en het onderhoud van een linoleumvloer of een marmoleum vloer bedekking een heel ander verhaal. Het hoe en wat hangt af van de aard van het bedrijf. Een bedrijf in zand en grint is anders dan een accountants kantoor.

Je begint altijd met verwijderen van de oude waslagen. Dan komt de persoonlijke keuze van de klant, gaan we polymeren met glans,mat of met een permanente pu coating.

marmoleum met een natte coating
permanente-vloercoating

Hoe voorkom je beschadigingen op je linoleum of marmoleum vloer.

Zoveel mogelijk zand en steentjes van de vloer houden, en een schoonloop mat is een goed begin. De stoel en tafelpoten beschermen tegen het krassen verlengt ook de leven duur van je vloer.

Het onderstaande logo heeft voor iedere stoel of tafelpoot de best passende bescherming voor je vloer. Bij een bestelling krijg je 5% korting

Dagelijks of wekelijks, hangt af van de aard van het bedrijf en het verkeer. Handmatig dweilen of met een schrobzuigmachine met een bijpassende dweilwas.

Periodiek is het jaarlijkse onderhoud. Het reinigen en een aantal polymeer lagen aanbrengen hangt af van de conditie van de vloer.

Jan StaalLinoleum onderhoud