Een toetsenbord makkelijk schoonmaken en desinfecteren.

Het schoonmaken en desinfecteren van een toetsenbord is bij het delen van een computer pure noodzaak. Er zitten meer bacteriën op een toetsen bord ( > 20.000 ) dan op een wc bril. Dus tijd voor het schoonmaken en desinfecteren van je toetsenbord. Hieronder geef ik je 4 manieren en tips. Voor het schoonmaken en desinfecteren van een desktop toetsenbord een laptop of notebook toetsenbord.

Safety first bij het schoonmaken en desinfecteren van je toetsenbord. Maak een backup, en zet de computer uit. Toetsenbord losmaken en bij een draadloos toetsenbord de batterijen eruit halen.

Met wat ga ik mijn toetsenbord schoonmaken en desinfecteren ?

  • Een kleine schroevendraaier of een mesje
  • Ontsmettings alcohol
  • Microvezeldoek (een microvezeldoek met water verwijderd al 99,9% van de bacteriën )
  • Wattenstaafjes
  • Memoblaadjes
  • Een computer stofzuiger ( ze kosten niet meer € 5,00 )
wattenstaafjes voor he schoonmaken van een toetsenbord

Een microvezeldoek is niet alleen multi functioneel maar ook voor het milieu de beste oplossing. Ook voor het schoonmaken van linoleum.

linoleumvloer reinigen
vloeronderhoud/linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Het schoonmaken en desinfecteren van mijn toetsenbord is nog nooit gebeurd.

Dan is er werk aan de winkel. Je toetsenbord omdraaien, ermee schudden en zachtjes op de achterkant kloppen. Met een wattenstaafje met ontsmettings alcohol schoonmaken tussen de toetsen. Heb je geen wattenstaafjes gebruik dan een microvezeldoek rond een mesje.

TIP 1

Vouw een Post-It memoblaadje ( andere merken mag ook ) zodat de plakstrip aan de buiten kant zit. Je kunt er ook twee vouwen, als de plak strips maar aan de buiten kant blijven. Steek ze tussen de toetsen en beweeg van links naar rechts ( anders om mag ook 😁 ). Eventuele hardnekkige deeltjes blijven aan de memoblaadjes kleven.

Zit er nog vuil tussen de toetsen . Ga dan uitzoeken of je de toetsen eraf kan halen. Is dat het geval maak dan eerst een foto van je toetsenbord. Makkelijk bij het terug zetten van de toetsen

Gebruik een kleine schroevendraaier of een mesje. En maak ze voorzichtig los. Was ze daarna af met water en afwasmiddel. Maak daarna de binnenkant van je toetsenbord schoon met een spuitbus perslucht, een stofzuigertje of een microvezeldoek met ontsmettings alcohol. Laat alles goed drogen en zet de toetsen terug. Met een microvezeldoel en ontsmetting alcohol het toetsenbord en computermuis 🐭 schoonmaken.

Je toetsenbord 1 x per maand schoonmaken en desinfecteren. (bijhouden )

Je toetsenbord omdraaien en ermee schudden en zachtjes op de onderkant kloppen. Gebruik een spuitbus met perslucht of een computer stofzuigertje. Je kunt ook TIP 1 gebruiken. Daarna de toetsen en de computermuis schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek.

Een laptop en notebook toetsenbord schoonmaken en desinfecteren.

Maak eerst een backup, zet de laptop of notebook uit. Ook de oplader los maken. DE TOETSEN VAN EEN LAPTOP OF NOTEBOOK NIET LOS MAKEN daar zijn ze niet op gemaakt. Tussen de toetsen kun je alleen het vuil wegblazen met een spuitbus met perslucht of met een computer stofzuigertje. Op en tussen de toetsen desinfecteren met een wattenstaafje en microvezeldoek. De computer muis niet vergeten de Bij meerdere gebruikers, een briefje achter laten dat het toetsenbord is schoongemaakt.

Altijd na gebruik je toetsenbord schoonmaken en desinfecteren.

Bij het delen van een computer was altijd eerst je handen. Voordat je op een toetsenbord gaat werken. Eventueel met ontsmetting alcohol. Voordat je weggaat de toetsen schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek. Ook de computermuis niet vergeten. Schrijf op een briefje dat de computer schoon gemaakt is. Steek het briefje tussen de toetsen. Zodat je gezinsleden en je collega’s op kantoor weten dat het toetsenbord is schoongemaakt.

TIP 2

Als je voor het schoonmaken en desinfecteren je toetsenbord geen zin of tijd hebt, dan is een medisch toetsenbord de beste oplossing. Ze worden gebruikt in ziekenhuizen, zorginstellingen eigenlijk in de hele medische wereld. De toetsen zij bescherm met een siliconen hoes behandeld met een anti bacteriële nano zilver coating De bacteriën hechten zich niet aan de oppervlakte. Ook zijn er medische computer muizen. Alleen nog maar schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek. Het is de beste en makkelijkste oplossing voor een bacterie vrij toetsenbord

Deze werk methodes en tips dragen bij om met een schoon en veilig toetsenbord te werken. Regelmatig handen wassen voor een hygiënische en veilige werkplek. Voor reacties, vragen en/of tips vul je het onderstaand formulier in.

Keep it simple and clean

Jan StaalEen toetsenbord makkelijk schoonmaken en desinfecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *