Linoleum vloer in de was zetten

Een linoleum vloer in de was zetten is een deel van mijn werk. Dat het voor de meeste mensen geen gesneden koek is. Dat snap ik, de bakker weet ook meer van brood en taarten bakken als ik. Heeft u prive een linoleum of marmoleum vloer ?

een twee kleurige linoleum vloer in de matte was gezet.
linoleum-onderhoud

Dan bent u wat mij betreft er snel mee klaar. HET IN DE WAS ZETTEN IS VOORLOPIG NIET NODIG . Is het na een aantal jaren echt nodig, dan is het om zonder kennis een vloer in de was zetten geen goed idee.

linoleumvloer aan het schoonmaken
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

De volgende uitleg om een linoleum vloer in de was zetten is voor de zakelijke markt. Bijna iedere vloer linoleum, pvc, natuursteen, hout, beton of een epoxy vloer kan worden beschermt. Er zijn verschillende producten die een vloer voldoende bescherming, vernis, zachte was, polymeer was of een permanente coating

Renovatie van een linoleum vloer

Het renoveren van een vloer in de zakelijke markt is niet bij ieder bedrijf hetzelfde. Het regelmatig onderhoud en het soort bedrijf speelt een grote rol in de staat van de vloer en wat voor bescherming ik ga gebruiken. Een bedrijf in zand en grint is een ander verhaal dan een accountants kantoor. Wat wil de klant? Zijn linoleum vloer in de was zetten met een matte of een glans polymeer of een permanente transparante coating of een permanente coating in iedere RAL kleur ? Als we samen de beste keus hebben gemaakt, dan kan ik aan de bak.

Marmoleum met permanente vloercoating
permanente-vloercoating

We kijken eerst hoeveel was er nog op de vloer zit en hoe groot de randvergoring is. Dan ga ik de vloer chemievrij strippen met speciale schijven. Om met deze speciale schijven te werken is ervaring en deskundigheid nodig. Daarna wordt de vloer gespoeld met schoon koud water. Als de vloer droog is gaan we de vloer beschermen met een sealer en een aantal polymeer lagen of een permanente coating. De levensduur van de linoleum vloer is behoorlijk verlengt en het schoonmaken is nu een stuk eenvoudiger.

Het linoleum onderhoud

Er zijn verschillende manieren en frequenties om een vloer te onderhouden en wat voor soort bedrijf het is.

HET VOORKOMEN van zand en krassen met een droogloop mat die lang genoeg is. De stoelen en tafel poten beschermen met passende doppen. Klik op het onderstaande logo om te bestellen en je krijgt gelijk 5% korting

HET OPBLOKKEN is een vorm van onderhoud met spray was en een high speed machine. De vloer sprayen en daarna met een high speed machine van meer glans voorzien. Met een kwaliteits afwerking is deze manier van onderhoud niet nodig ( mijn mening ).

Hoe moet je dan linoleum onderhouden?

DAGELIJKS OF WEKELIJKS handmatig dweilen of met een schrobzuig machine ( afhankelijk van de m2 ) met een dweilwas die bij de beschermlaag hoort.

PERIODIEK ONDERHOUD met mijn vloersysteem is dat het jaarlijkse onderhoud. Het reinigen van de vloer en naar gelang de conditie van de vloer, een aantal polymeer lagen aanbrengen.

StaGo Cleaning Service is er niet voor particuliere opdrachten.

Jan StaalLinoleum vloer in de was zetten
lees meer

Permanente vloercoating voor linoleum | 3 redenen om het wel te doen

Een permanente vloercoating is een milieu vriendelijke en duurzame vloerbescherming van linoleum, marmoleum en pvc . In de schoonmaak zijn we al jaren bezig om zo milieu vriendelijk ( en netjes ) te werken. En daarom is het duurzaam vloeronderhoud een logische volgen de stap. En een positieve bijdrage aan het milieu.

De voordelen van een permanente vloercoating.

1. De cijfers

Water bijna 300.000 liter per jaar 92%

Afvalwater 375.000 liter per jaar 91%

Chemie 46071 liter per jaar 84%

CO2 uitstoot 267.11o kilo per jaar 80%

Electriciteit 416226 KWH per jaar 80%

Toen ik voor het eerst deze cijfers zag, dacht ik dat is nogal wat. Om deze cijfers te halen moet de klant en iedereen die vloeren polymeerd eraan mee werken. Of de regering gaat het polymeren van vloeren verbieden. Of het verplichten om het afvalwater op te vangen en tegen betaling te late zuiveren. Anders gaat het niet lukken. Ook het financiële plaatje kan voor de klant een reden zijn om het niet te doen.

2. Permanente vloercoating en milieu

De meeste strippers en water gedragen polymeren zijn in het algemeen slecht afbreekbaar. Polymeren zijn het hoofd bestands deel van plastic, hars en vloerwassen. Maar ook in kleding, luiers en auto onderdelen. Polymeren zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Linoleum en marmoleum ( pvc vloer is van kunststof ) zijn voor 97% natuurlijke materialen en is 93% CO2 neutraal. Wij kunnen daar met duurzaam vloeronderhoud een mooi milieu vriendelijk vervolg aan geven.

twee kleuren linoleum reinigen
linoleum-onderhoud

3. Wat is duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating.

Duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating is om met zo weinig mogelijk schade aan het milieu, een goede kwaliteit te leveren. Wij kunnen dat bereiken door chemie vrij de vloer te strippen en om niet meer ieder jaar te gaan polymeren.

kantoor vloer met een permanente coating
vloer-in-de-was-zetten

Maar een oplosmiddel vrije en transparante vloercoating aan te brengen. De vloercoating is 6x slijtvaster dan een polymeer waslaag, reukloos, chemicaliën bestendig en eenvoudig in onderhoud. Door de slijtvastheid is een herbehandeling pas na 5 tot 8 jaar nodig afhankelijke van het gebruik en onderhoud. Omdat het veel duurzamer is dan polymeren, is het onderhoud na 3 jaar een stuk goedkoper en beter voor het milieu.

Heeft uw bedrijf, school of instelling een linoleum, marmoleum of een pvc vloerbedekking ? En je wilt een bijdrage leveren aan het milieu en koste besparen op het vloeronderhoud. Maak een afspraak en ik kom bij u langs om de besparing met u te bespreken.

Keep it simple and clean

Jan StaalPermanente vloercoating voor linoleum | 3 redenen om het wel te doen
lees meer

Een pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?

Een pvc vloer schoonmaken is geen moeilijk karwei. Een pvc is gemaakt van polyvinylchloride. Aan de naam zie je al dat het kunststof vloer is. Een pvc vloer is zeer slijt vast, maar niet onderhoudsvrij. Krassen krijg je niet meer weg geboend. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zorg voor goede stoel en tafel poot bescherming. Zachte wieltjes onder bureau stoelen en onder verrijdbare kasten. Klik op het logo hier onder je krijg van mij gelijk 5% korting. Met dan nog goede droogloop mat, met de juiste lengte, bij de deur en je bent al eind op de goede weg

Hoe krijg je strepen van de vloer ?

Als het schoen strepen zijn met een gummetje, een biotex sopje of een beetje ontvetter in koud water en weghalen met een microvezel doek of een spons. Geen schuurspons, je beschadigd de toplaag en de doffe plekken krijg je niet meer weg. De andere strepen kunnen zijn van het dweilen van de vloer. Met warm water dweilen heeft totaal geen zin Het verdampt te vlug en laat daardoor vuile strepen achter. Een pvc vloer kun je gewoon schoonmaken met koud water en een heel klein beetje ( druppeltje ) afwasmiddel. Snel makkelijk en goedkoop

Hoe vaak moet je een pvc vloer dweilen ?

In de meeste gevallen 1 á 2 keer per week. Het is belangrijk dat voor het dweilen het zand wordt verwijderd met een stofzuigen of met een stofwisser. Zand is de grootste vijand van pvc, daarom is een schoonloop mat heet belangrijk. Daarna dweilen met een dweil of een goed dweil apparaat van bijv. Leifheid. Gebruik koud water en een druppeltje afwasmiddel. Stofzuigen of stofwissen 3x per week, heb je een gezellig harig huisdier bijna elke dag. Gebruik geen chloor, polisch of zeep die de vloer gladmaken kunnen maken of aantasten. Als je het lekker vindt reuken kan je ook schoonmaak azijn gebruiken ( een 1/2 kopje per liter water )

Hoe haal ik vlekken van een pvc vloer ?

Een huis tuin en keuken vlek direct opnemen met een microvezel doek of en vaat doek. Hardnekkige vlekken zoals verf kun je verwijderen met terpentine. Gebruik geen alkalische middelen ( sterke ontvetters ) en ook geen soda, thinner of aceton.

Mijn bedrijf heeft een pvc vloer die er niet meer uitzie

Voor de zakelijke markt zijn er een aantal professionele manieren van aanpak. Dat heeft te maken met de drukte van het verkeer, de aard van het bedrijf en de vervuiling. Meestal wordt de pvc vloer milieu vriendelijk gereinigd. Na jaren van achterstallig onderhoud is de beschermlaag verdwenen. We gaan dan een nieuwe duurzame permanente coating aanbrengen. Daarna geef ik een onderhouds advies op maat om je vloer in topconditie te houden.

Heb je een vloerbedekking van niet alleen pvc maar van linoleum, marmoleum, pvc, rubber of steen ? En je krijgt hem niet meer schoon en/of de bescherming is door slijtage verminderd Dan is het verstandig om deze te laten renoveren en een duurzame permanente laag aan te laten te brengen. Zodat hij weer voor jaren goed beschermd is, beter schoon te maken is en er weer als nieuw uitziet.

vloer met twee kleuren linoleum
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Keep it simple and clean

Jan StaalEen pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?
lees meer

Zo maak je natuursteen schoon

Zo maak je niet alleen makkelijk en simpel een natuursteen schoon maar ook het verwijderen van vlekken gaat makkelijk en simpel. Ik ga hieronder uitleggen wat je wel en niet moet doe. Zo maak je ook een natuurstenen vloer schoon en blijft hij in topconditie

Hoeveel soorten natuursteen zijn er ?

Er duizenden verschillende soorten natuursteen. We houden het maar bij de meeste soorten in Nederland. Hardsteen, travertin, marmer, leisteen, zandsteen, graniet en kwartsiet. Een grote kans dat je nu zegt, ja mijn vloer zit er ook bij. Mooi dan ga ik je hieronder helpen je vloer van natuursteen schoon te maken en te onderhouden.

Wat je beter niet kunt doen op een vloer van natuursteen en wat je kunt voorkomen

Geen zuur op kalkhoudend natuursteen, behalve voor graniet en kwartsiet. Deze zijn niet gevoelig voor zure en/of alkalische producten. Daarom worden ze meestal gebruik voor badkamers en aanrecht bladen. De andere vijf soorten zijn geen fan van zure producten zoals azijn, schoonmaakazijn, wijn, sap van zure vruchten en baking soda. Schuurborstels en schuursponzen in alle kleuren en maten gebruiken is ook geen goed idee. De grootste vijand voor je vloer is zand ( ook voor graniet en kwartsiet ). Zand maakt de meest schade op iedere vloer, behalve tapijt. Hou zand zoveel mogelijk buiten de deur met een goede schoonloop mat. Neem ook de tijd voor goede doppen onder je stoel, krassen zijn gen gezicht op natuursteen. De link hieronder heeft voor iedere stoel een oplossing en 5% korting.

Krijg je toch vlekken door het dagelijkse gebruik ? Dan volgt hier TIP 1

Gebruik altijd een microvezel doek

 • Wijnvlekken oplossen met schoonmaak alcohol
 • Fruitzuur en haarlak met aceton ( niet aan ruiken, daar wordt je high van )
 • Koffie, thee, bloed en watervlekken kan met water en amoniak
 • Olie, vet, schoensmeer met benzine op een microvezel doek
 • Latex of acrylverf met bleekwater

Laat andere vlekken zoals roest , olie verf, door ons verwijderen

Ik heb een ruwe en/of onbehandelde vloer van natuursteen . Hoe maak ik die schoon ?

Zand weghalen met een stofzuiger ( ook de schoonloop mat ) of vegen met een zachte borstel. Altijd eerst stofzuigen of vegen voordat je gaat dweilen met water.

Met wat ga ik natuursteen schoon maken ?

Gebruik lauw of nog beter koud water. Niet schrobben, en teveel water gebruiken is niet goed voor je vloer. Een onbehandelde ruwe vloer kun je schoonmaken met bruine zeep met lijnolie, groene zeep ( zo natuurlijk mogelijk ) of de goudzeep van Tricel. Het zijn zepen op natuurlijke basis dus vriendelijk voor het milieu. Gebruik het met mate , een klein beetje is al genoeg. Na verloop van tijd krijg je zijde of eiglans op de vloer. Het blijft een zacht laagje dus meer kans op strepen, zeker als je op je sokken loopt. Wil je dat allemaal niet of na verloop van tijd het laagje weghalen. dan kun je dezelfde werkwijze gebruiken als voor een glimmende natuurstenen vloer.

Ik heb glimmend natuursteen vloer. Hoe maak ik die schoon ?

Zand weghalen op dezelfde manier als bij een ruwe natuurstenen vloer. Ook hier gaan we beginnen met lauw of koud water met een neutraal product een PH van 6 of 7 is prima. We gaan op deze vloer zeker niet schrobben en ook niet teveel water gebruiken. Een milieu vriendelijk allesreiniger die ook nog streep loos schoonmaakt is ideaal. Iedere supermarkt heeft dat tegen en redelijke prijs. Het is grote onzin om meer dan € 10,= per liter te betalen een zogenaamd speciaal product voor de vloer. Maak de vloer zo droog mogelijk.

Met welk materiaal kan ik natuursteen vloer schoon ?

Een schrobzuig machine met een rode pad voor de echt grote oppervlakken. Een mop emmer voor de wat kleinere oppervlakken. En voor thuis, als je graag met een gewone dweil werkt, prima daar is niks mis mee. Zoek je wat anders dan heb ik hier

schuurpads voor onde een boenmachine
wat-zijn-schrobpads-en-boenpads-een-eenvoudige-uitleg

Dan volgt hier TIP 2

Ik kwam laatst op Bol.com de Vileda 1-2 Spray Max tegen. Een vlakke mop met een handig sproeisysteem, zodat je nooit meer teveel water gebruikt. De pad is gemaakt van microvezels en kun je makkelijk omdraaien.En hij kost maar € 26,99 Voor een professionele vloer mop betaal je al meer dan € 100,=

Dan volgt hier TIP 3

Een vloerwisser met wisdoekjes, die je na gebruik weggooit of een wisser met een katoenen hoes. Is een snelle oplossing om tussendoor te stofwissen

Het polijsten, slijpen of impregneren van een natuurstenen vloer, kan na jaren een keer nodig zijn. Het is een specialisten werk dus ga niet zelf lopen prutsen. Laat ons je vloer weer een nieuwe uitstraling geven.

Met deze uitleg maak je niet alleen een natuurstenen vloer schoon maar blijft hij ook in topconditie. Werk zoveel mogelijk milieu vriendelijk en met biologisch afbreekbare schoonmaak producten. Hou het schoonmaken simpel en goedkoop, het is geen hogere wiskunde. Iederen kan het met en beetje hulp ( van mij ) Keep it simple and clean 😁

Jan StaalZo maak je natuursteen schoon
lees meer

Een toetsenbord makkelijk schoonmaken en desinfecteren.

Het schoonmaken en desinfecteren van een toetsenbord is bij het delen van een computer pure noodzaak. Er zitten meer bacteriën op een toetsen bord ( > 20.000 ) dan op een wc bril. Dus tijd voor het schoonmaken en desinfecteren van je toetsenbord. Hieronder geef ik je 4 manieren en tips. Voor het schoonmaken en desinfecteren van een desktop toetsenbord een laptop of notebook toetsenbord.

Safety first bij het schoonmaken en desinfecteren van je toetsenbord. Maak een backup, en zet de computer uit. Toetsenbord losmaken en bij een draadloos toetsenbord de batterijen eruit halen.

Met wat ga ik mijn toetsenbord schoonmaken en desinfecteren ?

 • Een kleine schroevendraaier of een mesje
 • Ontsmettings alcohol
 • Microvezeldoek (een microvezeldoek met water verwijderd al 99,9% van de bacteriën )
 • Wattenstaafjes
 • Memoblaadjes
 • Een computer stofzuiger ( ze kosten niet meer € 5,00 )
wattenstaafjes voor he schoonmaken van een toetsenbord

Een microvezeldoek is niet alleen multi functioneel maar ook voor het milieu de beste oplossing. Ook voor het schoonmaken van linoleum.

linoleumvloer reinigen
vloeronderhoud/linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Het schoonmaken en desinfecteren van mijn toetsenbord is nog nooit gebeurd.

Dan is er werk aan de winkel. Je toetsenbord omdraaien, ermee schudden en zachtjes op de achterkant kloppen. Met een wattenstaafje met ontsmettings alcohol schoonmaken tussen de toetsen. Heb je geen wattenstaafjes gebruik dan een microvezeldoek rond een mesje.

TIP 1

Vouw een Post-It memoblaadje ( andere merken mag ook ) zodat de plakstrip aan de buiten kant zit. Je kunt er ook twee vouwen, als de plak strips maar aan de buiten kant blijven. Steek ze tussen de toetsen en beweeg van links naar rechts ( anders om mag ook 😁 ). Eventuele hardnekkige deeltjes blijven aan de memoblaadjes kleven.

Zit er nog vuil tussen de toetsen . Ga dan uitzoeken of je de toetsen eraf kan halen. Is dat het geval maak dan eerst een foto van je toetsenbord. Makkelijk bij het terug zetten van de toetsen

Gebruik een kleine schroevendraaier of een mesje. En maak ze voorzichtig los. Was ze daarna af met water en afwasmiddel. Maak daarna de binnenkant van je toetsenbord schoon met een spuitbus perslucht, een stofzuigertje of een microvezeldoek met ontsmettings alcohol. Laat alles goed drogen en zet de toetsen terug. Met een microvezeldoel en ontsmetting alcohol het toetsenbord en computermuis 🐭 schoonmaken.

Je toetsenbord 1 x per maand schoonmaken en desinfecteren. (bijhouden )

Je toetsenbord omdraaien en ermee schudden en zachtjes op de onderkant kloppen. Gebruik een spuitbus met perslucht of een computer stofzuigertje. Je kunt ook TIP 1 gebruiken. Daarna de toetsen en de computermuis schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek.

Een laptop en notebook toetsenbord schoonmaken en desinfecteren.

Maak eerst een backup, zet de laptop of notebook uit. Ook de oplader los maken. DE TOETSEN VAN EEN LAPTOP OF NOTEBOOK NIET LOS MAKEN daar zijn ze niet op gemaakt. Tussen de toetsen kun je alleen het vuil wegblazen met een spuitbus met perslucht of met een computer stofzuigertje. Op en tussen de toetsen desinfecteren met een wattenstaafje en microvezeldoek. De computer muis niet vergeten de Bij meerdere gebruikers, een briefje achter laten dat het toetsenbord is schoongemaakt.

Altijd na gebruik je toetsenbord schoonmaken en desinfecteren.

Bij het delen van een computer was altijd eerst je handen. Voordat je op een toetsenbord gaat werken. Eventueel met ontsmetting alcohol. Voordat je weggaat de toetsen schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek. Ook de computermuis niet vergeten. Schrijf op een briefje dat de computer schoon gemaakt is. Steek het briefje tussen de toetsen. Zodat je gezinsleden en je collega’s op kantoor weten dat het toetsenbord is schoongemaakt.

TIP 2

Als je voor het schoonmaken en desinfecteren je toetsenbord geen zin of tijd hebt, dan is een medisch toetsenbord de beste oplossing. Ze worden gebruikt in ziekenhuizen, zorginstellingen eigenlijk in de hele medische wereld. De toetsen zij bescherm met een siliconen hoes behandeld met een anti bacteriële nano zilver coating De bacteriën hechten zich niet aan de oppervlakte. Ook zijn er medische computer muizen. Alleen nog maar schoonmaken en desinfecteren met een microvezeldoek. Het is de beste en makkelijkste oplossing voor een bacterie vrij toetsenbord

Deze werk methodes en tips dragen bij om met een schoon en veilig toetsenbord te werken. Regelmatig handen wassen voor een hygiënische en veilige werkplek. Voor reacties, vragen en/of tips vul je het onderstaand formulier in.

Keep it simple and clean

Jan StaalEen toetsenbord makkelijk schoonmaken en desinfecteren.
lees meer

Wat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg.

Schrobpads en boenpads worden gebruikt voor het vloeronderhoud, daarom worden ze ook wel vloerpads genoemd Er is een verschil tussen afmetingen, materiaal en vorm ( meer dan 50 verschillende vloerpads ). Daarom beperken we ons tot het meest gangbare assortiment. Om een goede uitleg te geven wat schrobpads en boenpads zijn en hoe je ze gebruikt.

Jan StaalWat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg.
lees meer

Linoleum schoonmaken en onderhouden 5 Tips.

Dit zijn de 5 tips voor het schoonmaken en onderhouden van linoleum of een marmoleum vloer. Alleen voor particulier gebruik. Bij het schoonmaken en onderhouden van linoleum of een marmoleum vloer maken we onderscheid in particulier en zakelijk gebruik van de vloer. Dat heeft te maken met wat drukker verkeer. Of je nu een linoleum of een marmoleum vloer wil schoonmaken en onderhouden, de werkwijze en producten zijn precies hetzelfde.

1 Je linoleum vloer schoonmaken en onderhouden is het ook beschermen tegen krassen en verkleuringen.

Om het schoonmaken en het onderhouden van een linoleum vloer makkelijker te maken proberen we de vloer zo schoon mogelijk te houden. Het beste kun je bij de deur beginnen, zorg voor een goede schoonloop mat met voldoende lengte, de stoffeerder weet wat de beste lengte is. Een schoonloop mat houdt vuil, vocht, zand, pekel, en steentjes zoveel mogelijk buiten de deur. Een linoleum vloer is zoals alle andere gladde vloeren zoals pvc en laminaat gevoelig voor krassen en verkleuringen ( bij laminaat zijn er praktisch geen verkleuringen )

onderhoud gedaan van linoleum vloer
linoleum-onderhoud

Er is één verschil met een kunststof vloer is een kras een blijvende kras, vergelijk het met een kras op een kunststof autobumper wrijven helpt in dit geval niet. Bij linoleum, een 100% natuurproduct halen we meer dan 85% van de krassen weg. De vloer daarna behandelen om het ergste te voorkomen dit is alleen voor zakelijk gebruik. Voor en huiskamer raad ik het behandelen van de vloer af, in ieder geval stel het zo lang mogelijk uit.

Zet geen terracotta potten of een ander water doorlatend materiaal rechtstreeks op je linoleum vloer. De water vlekken zijn meestal niet meer schoon te maken, Doe er een schaal onder of gebruik een planten trolley, is ook nog makkelijk bij het schuren en/of dweilen van de vloer.

De bruine verkleuringen van bijvoorbeeld een kunststof prullenbak, bloempot of de rubberen onderkant van een mat, heeft te maken met vocht, licht en lucht Deze verkleuringen verdwijnen in de meeste gevallen, na het verzetten van deze spullen en leg er dan gelijk wat onder

linoleum vloer met een matte waslaag
vloer-in-de-was-zetten

Het voorkomen van krassen en andere beschadigingen.

Je linoleum vloer beschermen tegen krassen van stoelen, beschadigingen van wieltjes van een bureau stoel, eigenlijk alles wat schuift of rijd. Dan zijn goede doppen en wielen onmisbaar en voorkomt een hoop ellende. Voor de beste kwaliteit en het grootste assortiment van Nederland gebruik de link en klik op het logo hier onder. En je krijgt gelijk 5% korting in je pocket

2 Schoonmaak materiaal voor het schoonmaken en onderhouden van linoleum.

Om je linoleum te reinigen moet er af en toe geschuurd worden afhankelijk van de bevuiling. Met een luiwagen of in ieder geval een borstel van middelmatige hardheid. Het gebruik van een schrobmachine kan, maar als je daar nooit mee werkt zou ik dat niet doen. Heeft een schrobmachine geen geheimen voor je gebruik dan een rode pad onder de machine.

schuurpads voor onder een schrob of boenmachine
wat-zijn-schrobpads-en-boenpads-een-eenvoudige-uitleg

Na het schuren bijvoorbeeld 1x per maand, gaan we verder met het dweilonderhoud dat kan met een katoenen of een synthetische dweil, een microvezel vlak mop ( niet te breed 35 – 40 cm ) of een dweilemmer. Neem daarbij een telescoop steel en schuif deze uit tot op schouder hoogte beter voor je rug. Er is geen standaard materiaal om mee te dweilen, meestal is het een persoonlijke voorkeur.

Voor het droog onderhoud kan naast het stofzuigen, tussendoor gewist worden met een stofwisser met een katoenen hoes of nog beter een wegwerp wisdoekje. Voor zo rond de 30 á 40 euro kun je bij Blokker, Vileda of Leifheit al een dweilemmer vinden die het beste bij je past. Ook een stofwisser met doekjes is daar vast wel te vinden.

3 Voordat je begint met het schoonmaken of het onderhoud van je linoleum vloer.

Alles zoveel mogelijk aan de kant zetten, de droogloop mat naar buiten en uitkloppen. Het liefst met de stofzuiger zoveel mogelijk het zand en vuil opzuigen. Het schoonmaak middel en het schoonmaak materiaal binnen hand bereik zetten

4 Met wat voor schoonmaak middel kan ik mijn linoleum vloer schoonmaken en onderhouden ?

Het linoleum van Forbo heeft vanaf de fabriek een beschermen laag, met de naam Topshield. Met weinig verkeer zoals huishoudelijk gebruik is dat een prima beschermlaag. Met deze beschermlaag is de schoonmaak en onderhoud van linoleum al een stuk fijner . Een ander niet onbelangrijk, vindt ik, dat je geen duur schoonmaak middel van 10 tot 25 euro per liter hoeft te gebruiken.

De schoonmaak en onderhoud kan met de meeste PH neutrale schoonmaakmiddelen. Je denkt leuk nieuws maar wat is een PH en wanneer is een schoonmaak middel neutraal. De PH waarde gaat van 0 tot 14. Een PH van 12 is alkalisch bijvoorbeeld een oven reiniger ( handschoenen gebruiken ) een PH van 2 is o.a. citroenzuur ( ook handschoenen gebruiken ).

Een PH van 7 bij kamer temperatuur is en neutraal middel. In iedere supermarkt vindt je een allesreiniger met deze waarde. Een PH van 8 zou ook nog kunnen. Om strepen te voorkomen is het beste dat er zo weinig mogelijk zeep in zit Het liefst een detergent op alcohol basis of een andere vluchtige stof en gebruik de juiste dosering. Ook het op tijd verschonen van het water( als het vuil is ) helpt om strepen te voorkomen.

Toch nog strepen! Dan dweilen met koud water en iets minder doseren. Vindt je dat allemaal teveel moeite en je wilt iets meer uitgeven aan het onderhoud van linoleum. Met Monel van Forbo zit je natuurlijk altijd goed. Gebruik nooit tri, aceton, thinner, soda, zuren of producten met ammoniak geen schuurmiddel en ook geen schuurspons

schoonmaken met een microvezel doek

5 Het schoonmaken van vlekken op linoleum en marmoleum.

Een huis en keuken vlek kan je eerst proberen weg te halen met een verdund afwasmiddel in handwarm water en een microvezel doek. Een verf of inkt vlek op de vloer verwijder je heel voorzichtig met spiritus of was benzine. Let er hierbij wel op niet wrijven maar enkel deppen. Altijd een emmer water bij de hand houden om snel te spoelen voor het geval dat het toch mis gaat.

Deze 5 simpele tips voor de schoonmaak en onderhoud van een linoleum vloer kunnen je helpen om tijd te besparen bij het onderhoud van je vloer. Goed onderhoud van linoleum of marmoleum vloer verlengt de levensduur. En je behoud de natuurlijke uitstraling van linoleum en marmoleum. Als jezelf nog meer tips weet of je hebt nog vragen geef hieronder je reactie, je krijgt altijd antwoord

Keep it simple and clean

Jan StaalLinoleum schoonmaken en onderhouden 5 Tips.
lees meer