Een pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?

Een pvc vloer is gemaakt van polyvinylchloride. En is zeer slijt vast, maar niet onderhoudsvrij. Een kras is en blijft een kras, en schoenstrepen zijn moeilijk te verwijderen.

Omdat zoveel mogelijk te voorkomen is het beschermen van stoel en tafel poten de beste oplossing. Ook zachte wieltjes onder bureau stoelen en verrijdbare kasten is een goed idee. Een droogloop mat, bij de deur, en je bent al eind op de goede weg.

Voor de juiste bescherming van stoel en tafelpoten, klik op het logo onder deze alinea. Bij een bestelling krijg je 5% korting

Hoe krijg je strepen van de vloer ?

De oplossingen zijn voor huishoudelijk gebruik. De schoen strepen zijn met een gummetje, biotex of een beetje ontvetter in koud water meestal op te lossen. Gebruik een microvezel doek of een spons.

Geen schuurspons, je beschadigd de toplaag en de doffe plekken krijg je niet meer weg. Met warm water dweilen heeft geen zin. Het verdampt te vlug en laat daardoor vuile strepen achter. Een pvc vloer kun je gewoon schoonmaken met koud water en een heel klein beetje ( druppeltje ) afwasmiddel.

Een schoon gemaakte en behandelde pvc vloer

In de meeste gevallen 1 á 2 keer per week dweilen. Het is belangrijk dat voor het dweilen het zand wordt verwijderd met een stofzuiger of met een stofwisser. Daarna dweilen met een dweil of een goed dweil apparaat van bijv. Leifheid of Vileda. Stofzuigen of stofwissen 3x per week.

Hoe vaak moet je een pvc vloer dweilen ?

Gebruik geen chloor, polisch of zepen die de vloer glad maken of aantasten. Als je het lekker vindt reuken kan je ook schoonmaak azijn gebruiken ( een 1/2 kopje per liter water ).

Hoe haal ik vlekken van een pvc vloer ?

Een huis tuin en keuken vlek direct opnemen met een microvezel doek. Hardnekkige vlekken zoals verf kun je verwijderen met terpentine. Gebruik geen alkalische middelen ( sterke ontvetters ) en ook geen soda, thinner of aceton.

Een pvc vloer specialistisch schoonmaken.

Een vuile pvc vloer schoonmaken

Voor de zakelijke markt zijn er professionele manieren van aanpak. Dat heeft te maken met het verkeer, en de vervuiling.

Je krijgt de vloer niet meer goed schoon, doordat de bescherming is verminderd. Er zijn verschillende mogelijkheden om een nieuwe beschermlaag aan te brengen. .https://www.gewoonbeterschoon.nl/vloerspecialist-

Een linoleum vloer met twee kleuren schoon gemaakt.
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Jan StaalEen pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *