Een pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?

Een pvc vloer schoonmaken is geen moeilijk karwei. Een pvc is gemaakt van polyvinylchloride. Aan de naam zie je al dat het kunststof vloer is. Een pvc vloer is zeer slijt vast, maar niet onderhoudsvrij. Krassen krijg je niet meer weg geboend. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zorg voor goede stoel en tafel poot bescherming. Zachte wieltjes onder bureau stoelen en onder verrijdbare kasten. Klik op het logo hier onder je krijg van mij gelijk 5% korting. Met dan nog goede droogloop mat, met de juiste lengte, bij de deur en je bent al eind op de goede weg

Hoe krijg je strepen van de vloer ?

Als het schoen strepen zijn met een gummetje, een biotex sopje of een beetje ontvetter in koud water en weghalen met een microvezel doek of een spons. Geen schuurspons, je beschadigd de toplaag en de doffe plekken krijg je niet meer weg. De andere strepen kunnen zijn van het dweilen van de vloer. Met warm water dweilen heeft totaal geen zin Het verdampt te vlug en laat daardoor vuile strepen achter. Een pvc vloer kun je gewoon schoonmaken met koud water en een heel klein beetje ( druppeltje ) afwasmiddel. Snel makkelijk en goedkoop

Hoe vaak moet je een pvc vloer dweilen ?

In de meeste gevallen 1 á 2 keer per week. Het is belangrijk dat voor het dweilen het zand wordt verwijderd met een stofzuigen of met een stofwisser. Zand is de grootste vijand van pvc, daarom is een schoonloop mat heet belangrijk. Daarna dweilen met een dweil of een goed dweil apparaat van bijv. Leifheid. Gebruik koud water en een druppeltje afwasmiddel. Stofzuigen of stofwissen 3x per week, heb je een gezellig harig huisdier bijna elke dag. Gebruik geen chloor, polisch of zeep die de vloer gladmaken kunnen maken of aantasten. Als je het lekker vindt reuken kan je ook schoonmaak azijn gebruiken ( een 1/2 kopje per liter water )

Hoe haal ik vlekken van een pvc vloer ?

Een huis tuin en keuken vlek direct opnemen met een microvezel doek of en vaat doek. Hardnekkige vlekken zoals verf kun je verwijderen met terpentine. Gebruik geen alkalische middelen ( sterke ontvetters ) en ook geen soda, thinner of aceton.

Mijn bedrijf heeft een pvc vloer die er niet meer uitzie

Voor de zakelijke markt zijn er een aantal professionele manieren van aanpak. Dat heeft te maken met de drukte van het verkeer, de aard van het bedrijf en de vervuiling. Meestal wordt de pvc vloer milieu vriendelijk gereinigd. Na jaren van achterstallig onderhoud is de beschermlaag verdwenen. We gaan dan een nieuwe duurzame permanente coating aanbrengen. Daarna geef ik een onderhouds advies op maat om je vloer in topconditie te houden.

Heb je een vloerbedekking van niet alleen pvc maar van linoleum, marmoleum, pvc, rubber of steen ? En je krijgt hem niet meer schoon en/of de bescherming is door slijtage verminderd Dan is het verstandig om deze te laten renoveren en een duurzame permanente laag aan te laten te brengen. Zodat hij weer voor jaren goed beschermd is, beter schoon te maken is en er weer als nieuw uitziet.

vloer met twee kleuren linoleum
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

Keep it simple and clean

Jan StaalEen pvc vloer schoonmaken. Hoe doe je dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *