Linoleum vloer in de was zetten

Een linoleum vloer in de was zetten is een deel van mijn werk. Dat het voor de meeste mensen geen gesneden koek is. Dat snap ik, de bakker weet ook meer van brood en taarten bakken als ik. Heeft u prive een linoleum of marmoleum vloer ?

een  twee kleurige linoleum vloer in de matte was gezet.
linoleum-onderhoud

Dan bent u wat mij betreft er snel mee klaar. HET IN DE WAS ZETTEN IS VOORLOPIG NIET NODIG . Is het na een aantal jaren echt nodig, dan is het om zonder kennis een vloer in de was zetten geen goed idee.

linoleumvloer aan het schoonmaken
linoleum-schoonmaken-en-onderhouden-5-tips

De volgende uitleg om een linoleum vloer in de was zetten is voor de zakelijke markt. Bijna iedere vloer linoleum, pvc, natuursteen, hout, beton of een epoxy vloer kan worden beschermt. Er zijn verschillende producten die een vloer voldoende bescherming, vernis, zachte was, polymeer was of een permanente coating

Renovatie van een linoleum vloer

Het renoveren van een vloer in de zakelijke markt is niet bij ieder bedrijf hetzelfde. Het regelmatig onderhoud en het soort bedrijf speelt een grote rol in de staat van de vloer en wat voor bescherming ik ga gebruiken. Een bedrijf in zand en grint is een ander verhaal dan een accountants kantoor. Wat wil de klant? Zijn linoleum vloer in de was zetten met een matte of een glans polymeer of een permanente transparante coating of een permanente coating in iedere RAL kleur ? Als we samen de beste keus hebben gemaakt, dan kan ik aan de bak.

Marmoleum met permanente vloercoating
permanente-vloercoating

We kijken eerst hoeveel was er nog op de vloer zit en hoe groot de randvergoring is. Dan ga ik de vloer chemievrij strippen met speciale schijven. Om met deze speciale schijven te werken is ervaring en deskundigheid nodig. Daarna wordt de vloer gespoeld met schoon koud water. Als de vloer droog is gaan we de vloer beschermen met een sealer en een aantal polymeer lagen of een permanente coating. De levensduur van de linoleum vloer is behoorlijk verlengt en het schoonmaken is nu een stuk eenvoudiger.

Het linoleum onderhoud

Er zijn verschillende manieren en frequenties om een vloer te onderhouden en wat voor soort bedrijf het is.

HET VOORKOMEN van zand en krassen met een droogloop mat die lang genoeg is. De stoelen en tafel poten beschermen met passende doppen. Klik op het onderstaande logo om te bestellen en je krijgt gelijk 5% korting

HET OPBLOKKEN is een vorm van onderhoud met spray was en een high speed machine. De vloer sprayen en daarna met een high speed machine van meer glans voorzien. Met een kwaliteits afwerking is deze manier van onderhoud niet nodig ( mijn mening ).

Hoe moet je dan linoleum onderhouden?

DAGELIJKS OF WEKELIJKS handmatig dweilen of met een schrobzuig machine ( afhankelijk van de m2 ) met een dweilwas die bij de beschermlaag hoort.

PERIODIEK ONDERHOUD met mijn vloersysteem is dat het jaarlijkse onderhoud. Het reinigen van de vloer en naar gelang de conditie van de vloer, een aantal polymeer lagen aanbrengen.

StaGo Cleaning Service is er niet voor particuliere opdrachten.

Jan StaalLinoleum vloer in de was zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *