Vloer onderhouds pads

In de schoonmaak gebruiken we voor het vloeronderhoud pads ook wel schijven genoemd. Maar er zijn verschillende vormen, ronde,vierkante, zelfs driehoekige pads. Deze zijn geschikt voor machinaal gebruik

Ronde pad

De ronde pad is het meest bekend de afmetingen zijn in inches, één inch is 25,4 mm, en ze zijn er tot een diameter van 23 inch. Toch is er één rechthoekige pad de doodle bug voor handmatig gebruik met een afmeting van  11,5 cm x 25 cm. Deze is prima geschikt voor het schuren van wanden en plaatsen waar je met een machine niet kan komen.

De pads worden samen met een meeneem schijf geplaats onder een schrob machine een schrob -zuigmachine of een High speed machine gebruikt. De ronde pad wordt het meeste gebruikt. Voor vloeronderhoud gebruiken we pads van grof tot fijn. Er is in het verleden wel eens gezegd al die verschillen soorten pads maakt allemaal niks uit, dat is gelukkig al lang verleden tijd

Een goed gekozen pad geeft een beter en sneller resultaat geeft en prettig is om mee te werken. Maar hoe kies je een pad die bij de vloer past ik ga af op mijn ervaring. Maar er is een prima Wecoline app ( www.wecoline.com/innovaties/vloerpad-app ). Een mooi hulp middel als je pas begonnen bent met vloeronderhoud de kleur van de pad geeft de grofheid aan hoe lichter de pad hoe zachter hij is.

De Maroon schijf  is mijn favoriet strippad en eventueel de Twisterpads beiden zijn van Wecoline. Deze pads zijn voor mij persoonlijk de beste uitvinding sinds jaren wat betreft vloeronderhoud. In de Maroon schijf met diamand stof in voor het strippen, in 99%  zonder chemie.

Pluspunt

En daar zit voor mij het grootste pluspunt geen risico’s meer door het gebruik van stripper. De stripper gaat altijd naar de de meest versleten kale plek van de vloer met een grote kans op het verbranden van de vloer, de stripper is gemengd in een verhouding voor het stuk waar de meeste was zit.

TIP

Zet eerst een aantal waslagen op de slijtage plekken voordat je gaat strippen met chemie het kost wat meer tijd maar kan je een hoop ellende besparen.

Gebruik als het kan zoveel mogelijk de strip pads Maroon en Twister.Toch strippen met chemie gebruik dan de   Full Cycle pads voor vloeronderhoud, ook van Wecoline. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled PET flessen en hebben en snellere biologische afbreekbaarheid dan de conventionele pads. Dus beter voor het milieu nog een goede reden om deze vloeronderhouds pads te gaan gebruiken.

adminVloer onderhouds pads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *