Waarom een permanente PU vloercoating voor linoleum? 3 redenen om het wel en 1 om het niet te doen.

Een permanente PU vloercoating is een milieu vriendelijkere en duurzamere oplossing voor het beschermen van je vloer dan het polymeren. Het polymeren van je vloer is een grotere belasting voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van een permanente PU vloercoating.

1. De besparing in cijfers

Water bijna 300.000 liter per jaar 92%

Afvalwater 375.000 liter per jaar 91%

Chemie 46071 liter per jaar 84%

CO2 uitstoot 267.11o kilo per jaar 80%

Electriciteit 416226 KWH per jaar 80%

Om deze cijfers te halen moet de klant en iedereen die vloeren polymeerd eraan mee werken. Ook het verplicht opvangen van afvalwater, om het tegen betaling te laten zuiveren, is een oplossing. Maar het financiële plaatje kan dan een reden zijn om geen pu coating te doen.

2. Permanente vloercoating en milieu

De water gedragen polymeren zijn in het algemeen slecht afbreekbaar. Polymeren zijn in het dagelijkse leven onmisbaar. Het zit in plastic, kleding, luiers en auto onderdelen, het is teveel om op te noemen. Polymeren zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

twee kleuren linoleum reinigen
linoleum-onderhoud

3. Wat is duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating?

De duurzaamheid begint eigenlijk met het kopen van een milieu vriendelijke en recyclebare vloerbedekking. Linoleum en marmoleum zijn voor 97% natuurlijke materialen en is 93% CO2 neutraal en is 100% ryclebaar.

Met een permanente PU coating, is reinigen voldoende. Het elk jaar polymeren is dan verleden tijd.

kantoor vloer met een permanente coating
vloer-in-de-was-zetten

Er zijn verschillende mogelijkheden om een oplosmiddel vrije vloercoating aan te brengen. Met een afwerking in glans, mat en in iedere RAL kleur, is er altijd een passende oplossing.

De vloercoating is 6x slijtvaster dan polymeer, reukloos, chemicaliën bestendig en eenvoudig in onderhoud. Door de slijtvastheid is een herbehandeling pas na 5 tot 8 jaar nodig afhankelijke van het gebruik en onderhoud.

De reden om het niet te doen.

Het is een persoonlijke mening.

Door mijn ervaring met pu coatings, is het niet geschikt voor een ruimte met veel stoelen en tafels. Het kan wel met een goede bescherming onder stoel en tafel poten. En als de bescherming regelmatig wordt gecontroleerd.

Omdat de controle meestal verwaterd, en de harde coating krasgevoelig is. Zijn de krassen en andere beschadigingen van stoel en tafel poten niet te verwijderen.

Alleen door een een nieuwe pu coating. Omdat het milieu er dan niets mee opschiet, is een milieu vriendelijke polymeer de beste oplossing.

Jan StaalWaarom een permanente PU vloercoating voor linoleum? 3 redenen om het wel en 1 om het niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *