Waarom een permanente PU vloercoating voor linoleum? 3 redenen om het wel te doen

Een permanente PU vloercoating is een milieu vriendelijkere en duurzamere oplossing voor het beschermen van je vloer dan het polymeren. Het polymeren van je vloer is een grotere belasting voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van een permanente PU vloercoating.

1. De besparing in cijfers

Water bijna 300.000 liter per jaar 92%

Afvalwater 375.000 liter per jaar 91%

Chemie 46071 liter per jaar 84%

CO2 uitstoot 267.11o kilo per jaar 80%

Electriciteit 416226 KWH per jaar 80%

Om deze cijfers te halen moet de klant en iedereen die vloeren polymeerd eraan mee werken. Of het moet wettelijk verboden worden. Ook het verplicht opvangen van het afvalwater om het tegen betaling te laten zuiveren is dan misschien een oplossing. Maar het daarbij behorende financiële plaatje kan voor de klant een reden zijn om het niet te doen.

2. Permanente vloercoating en milieu

De meeste strippers en water gedragen polymeren zijn in het algemeen slecht afbreekbaar. Polymeren zijn in het dagelijkse leven onmisbaar. Het zit in plastic, kleding, luiers, auto onderdelen teveel om op te noemen. Polymeren zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

twee kleuren linoleum reinigen
linoleum-onderhoud

3. Wat is duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating?

De duurzaamheid begint eigenlijk met het kopen van een milieu vriendelijke en recyclebare vloerbedekking. Linoleum en marmoleum zijn voor 97% natuurlijke materialen en is 93% CO2 neutraal en is 100% geryclebare.

Om een permanente PU coating aan te brengen, wordt de vloer volledig chemie vrij geschuurd. Voor het jaarlijks onderhoud, het reinigen, een biologisch afbreekbare produkt. Het elk jaar polymeren van de vloer is dan verleden tijd.

kantoor vloer met een permanente coating
vloer-in-de-was-zetten

Er zijn verschillende mogelijkheden om een oplosmiddel vrije vloercoating aan te brengen. Met een afwerking in glans, mat en in iedere RAL kleur, is er altijd een passende oplossing.

De vloercoating is 6x slijtvaster dan een polymeer waslaag, reukloos, chemicaliën bestendig en eenvoudig in onderhoud. Door de slijtvastheid is een herbehandeling pas na 5 tot 8 jaar nodig afhankelijke van het gebruik en onderhoud. Omdat het veel duurzamer is dan polymeren, is het onderhoud na 3 jaar een stuk goedkoper en beter voor het milieu.

Heeft uw bedrijf, school of instelling een linoleum, marmoleum of een kunststof vloerbedekking ? En je wilt een bijdrage leveren aan het milieu en kosten besparen op het vloeronderhoud. Maak een afspraak op contact en ik kom je vloer bekijken.

Jan StaalWaarom een permanente PU vloercoating voor linoleum? 3 redenen om het wel te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *