Waarom een permanente vloercoating voor linoleum? | 3 redenen om het wel te doen

Een permanente vloercoating is een milieu vriendelijke en duurzame vloerbescherming van linoleum, marmoleum en pvc . In de schoonmaak zijn we al jaren bezig om zo milieu vriendelijk ( en netjes ) te werken. En daarom is het duurzaam vloeronderhoud een logische volgen de stap. En een positieve bijdrage aan het milieu.

Wat zijn de voordelen van een permanente vloercoating.

1. De cijfers

Water bijna 300.000 liter per jaar 92%

Afvalwater 375.000 liter per jaar 91%

Chemie 46071 liter per jaar 84%

CO2 uitstoot 267.11o kilo per jaar 80%

Electriciteit 416226 KWH per jaar 80%

Toen ik voor het eerst deze cijfers zag, dacht ik dat is nogal wat. Om deze cijfers te halen moet de klant en iedereen die vloeren polymeerd eraan mee werken. Of de regering gaat het polymeren van vloeren verbieden. Of het verplichten om het afvalwater op te vangen en tegen betaling te late zuiveren. Anders gaat het niet lukken. Ook het financiële plaatje kan voor de klant een reden zijn om het niet te doen.

2. Permanente vloercoating en milieu

De meeste strippers en water gedragen polymeren zijn in het algemeen slecht afbreekbaar. Polymeren zijn het hoofd bestands deel van plastic, hars en vloerwassen. Maar ook in kleding, luiers en auto onderdelen. Polymeren zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Linoleum en marmoleum ( pvc vloer is van kunststof ) zijn voor 97% natuurlijke materialen en is 93% CO2 neutraal. Wij kunnen daar met duurzaam vloeronderhoud een mooi milieu vriendelijk vervolg aan geven.

twee kleuren linoleum reinigen
linoleum-onderhoud

3. Wat is duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating?

Duurzaam vloeronderhoud met een permanente coating is om met zo weinig mogelijk schade aan het milieu, een goede kwaliteit te leveren. Wij kunnen dat bereiken door chemie vrij de vloer te strippen en om niet meer ieder jaar te gaan polymeren.

kantoor vloer met een permanente coating
vloer-in-de-was-zetten

Maar een oplosmiddel vrije en transparante vloercoating aan te brengen. De vloercoating is 6x slijtvaster dan een polymeer waslaag, reukloos, chemicaliën bestendig en eenvoudig in onderhoud. Door de slijtvastheid is een herbehandeling pas na 5 tot 8 jaar nodig afhankelijke van het gebruik en onderhoud. Omdat het veel duurzamer is dan polymeren, is het onderhoud na 3 jaar een stuk goedkoper en beter voor het milieu.

Heeft uw bedrijf, school of instelling een linoleum, marmoleum of een pvc vloerbedekking ? En je wilt een bijdrage leveren aan het milieu en koste besparen op het vloeronderhoud. Maak een afspraak en ik kom bij u langs om de besparing met u te bespreken.

Jan StaalWaarom een permanente vloercoating voor linoleum? | 3 redenen om het wel te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *