Wat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg

Schrobpads en boenpads worden gebruikt voor het vloeronderhoud, daarom worden ze ook wel vloerpads genoemd Er is een verschil tussen afmetingen, materiaal en vorm ( meer dan 50 verschillende vloerpads ). Daarom beperken we ons tot het meest gangbare assortiment. Om een goede uitleg te geven wat schrobpads en boenpads zijn en hoe je ze gebruikt.

reinigen van de vloer met een schrobmachine en een schrobpad

Welke machine gebruik je voor een schrobpad of schuurschijf?

Je hebt er en schrobmachine voor nodig. Zonder borstel, maar met een meeneem schijf. Die iets kleiner is dan de schrobpad of schuurrschijf. De grote van de schrobpads gaan tot een diameter van 23 inch ( een inch is 25,4 mm ) met een dikte van 25 mm. De schrobpads zijn alleen te gebruiken op een vlakke vloer ( linoleum, pvc, beton en natuursteen ).

Wat voor schrobpads zijn er ?

De volgende vloerpads zijn geschikt voor een schrobmachine tot 350 toeren per minuut.

  • Zwart voor het zware werk, strippen van oude waslagen. Het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Niet geschikt voor iedere vloer
  • Groen voor de dagelijkse reiniging van olie, vet en vast zittende strepen op een waslaag. Verwijdert wel een laagje van de was.
  • Blauw om te reinigen, schrobben of sprayreiniging
  • Rood polijsten, licht schrobben en spray cleaning van de vloer, Is vriendelijk voor waslagen.
  • Bruin ook voor dunne waslagen en gewone vervuiling.
  • Wit de zachtste pad voor het opboenen met een laag toerental en om licht te spraycleanen

Speciale vloerpads en het milieu

Van ieder merk zijn er speciale vloerpads, waar onder de diamant schrobpad. Om alle speciale vloerpads te bespreken gaat hier te ver. Maar de diamant schrobpad is belangrijk voor het milieu. Het gebruik van reinigings middelen of stripper is bijna niet meer nodig. Gebruik ook zoveel mogelijk biologisch afbreekbare vloerpads.

TIP

Heb je thuis linoleum of een marmoleum vloer bedekking. Op deze link https://www.gewoonbeterschoon.nl/vloeronderhoud/linoleum-reinigen-en-onderhouden-5-tips/ vindt je een paar nuttige tips voor het gemakkelijker schoonmaken en onderhouden van een linoleum of marmoleum vloer.

Boenpads of polijstpads

Er is een groot verschil tussen een schrobpad of een boenpad. De boenpad of polijstpad is alleen maar voor high speed machine met 1000 -3000 toeren per minuut. Je gebruikt geen water, alleen droog opboenen van waslagen op een vlakke vloer. De diameter van een boenpad gaat meestal van 17 tot 21 inch. De boenpads zijn van synthetisch zacht materiaal of van natuurlijk haar ( van het varken 🐷 ). Er zijn geen standaard kleuren want ieder merk maak ze in een andere kleur. Wit, blauw en roze worden wel veel gebruikt, maar het is geen standaard.

Andere afmetingen van vloerpads en schuurpads

De meeste machine vloerpads zijn rond. Maar er is ook een rechthoek, de doodle bug pad 11,5 x 25 cm. Voor handmatig schuren. Ze zijn te krijgen in dezelfde kleuren dan schrobpads. Ook is er een aantal jaren een vierkante schrobpad, geschikt voor een excentrische schuurmachine.

Herzien naar de laatste inzichten op 10 juli 2021

adminWat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *