Wat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg.

Schrobpads en boenpads worden gebruikt voor het vloeronderhoud, daarom worden ze ook wel vloerpads genoemd Er is een verschil tussen afmetingen, materiaal en vorm ( meer dan 50 verschillende vloerpads ). Daarom beperken we ons tot het meest gangbare assortiment. Om een goede uitleg te geven wat schrobpads en boenpads zijn en hoe je ze gebruikt.

schrobmachine met schrobpad

Welke machine gebruik je voor schrobpads of boenpads ?

Je hebt er en schrobmachine voor nodig. Zonder borstel, maar met een meeneem schijf. Die iets kleiner is dan de schrobpad of schuurrschijf. De grote van de schrobpads gaan tot een diameter van 23 inch ( een inch is 25,4 mm ) met een dikte van 25 mm. De schrobpads zijn alleen te gebruiken op een vlakke vloer ( linoleum, pvc, beton en natuursteen ).

Wat voor schrobpads en boenpads zijn er ?

De volgende vloerpads zijn geschikt voor een schrobmachine tot 350 toeren per minuut.

  • Zwart voor het zware werk, strippen van oude waslagen. Het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Niet geschikt voor iedere vloer
  • Groen voor de dagelijkse reiniging van olie, vet en vast zittende strepen op een waslaag. Verwijdert wel een laagje van de was.
  • Blauw om te reinigen, schrobben of sprayreiniging
  • Rood polijsten, licht schrobben en spray cleaning van de vloer, Is vriendelijk voor waslagen.
  • Bruin ook voor dunne waslagen en gewone vervuiling.
  • Wit de zachtste pad voor het opboenen met een laag toerental en voor lichte spray reiniging

Speciale schrobpads en het milieu.

Van ieder merk is er een speciale schrobpad, waar onder de diamant schrob pad. Om alle speciale schrobpads te bespreken gaat hier te ver. Maar de diamant schrobpad is belangrijk voor het milieu. Het gebruik van reinigings middelen of stripper is bijna niet meer nodig. Gebruik zoveel mogelijk biologisch afbreekbare schrobpads.

TIP

Heb je thuis linoleum of een marmoleum vloer bedekking. Op deze link onderhoud linoleumvloer

vindt je een paar nuttige tips voor het gemakkelijker schoonmaken en onderhouden van een linoleum of marmoleum vloer.

Wat zijn boenpads ?

schuurpads voor onde een boenmachine

Er is een groot verschil tussen een schrobpad of een boenpad. De boenpad of polijstpad is alleen maar voor high speed machine met 1000 -3000 toeren per minuut. Je gebruikt geen water, alleen droog opboenen van waslagen op een vlakke vloer. De diameter van een boenpad gaat meestal van 17 tot 21 inch. De boenpads zijn van synthetisch zacht materiaal of van natuurlijk haar ( van het varken 🐷 ). Er zijn geen standaard kleuren want ieder merk maak ze in een andere kleur. Wit, blauw en roze worden wel veel gebruikt, maar het is geen standaard.

Andere afmeting van schrobpads.

De meeste machine vloerpads zijn rond. Maar er is ook een rechthoek, de doodle bug pad 11,5 x 25 cm. Voor handmatig schuren. Ze zijn te krijgen in dezelfde kleuren dan schrobpads. Ook is er een aantal jaren een vierkante schrobpad, geschikt voor een excentrische schuurmachine.

Met deze eenvoudige uitleg van wat schrobpads en boenpads zijn. Kan het ook voor de niet schoonmaker een nuttig advies zijn. Voor bijvoorbeeld het zelf schuren van je terras of je kamervloer.

Keep it simple and clean

Jan StaalWat zijn schrobpads en boenpads ? Een eenvoudige uitleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *